Stichting Lezen & Schrijven is ervan overtuigd dat iedereen in Nederland moet kunnen lezen, schrijven, rekenen en om moet kunnen gaan met een computer. Door beter te leren lezen en schrijven vergroot je namelijk je kans op een gezond en gelukkig leven. Wie verdient dat niet? En je verdient een tweede kans als dat nodig is. De stichting heeft feiten en cijfers paraat en maakt laaggeletterdheid onderwerp van gesprek bij publiek en politiek. Ze werkt aan het voorkomen ervan. Maar vooral organiseren partners en tienduizenden vrijwilligers taalscholing voor zo veel mogelijk mensen.


Telekids Boeken is een eBook abonnement voor kinderen. Elke maand worden er 10 van de leukste, mooiste eBooks voor kids in de leeftijdscategorie 3-12 jaar geselecteerd. Deze boeken zijn te downloaden op telekidsboeken.nl.
Telekids Boeken is een samenwerking tussen RTL Telekids en Elly’s Choice. Elly’s Choice is, sinds de lancering eind augustus 2014, het eerste Nederlandse eBook abonnement voor volwassenen.

RTL Telekids startte in oktober 2010 en is inmiddels uitgegroeid tot een breed entertainment platform met een zender die dagelijks uitzendt op het kanaal van RTL 8, een 24 uurs-kanaal (RTL Telekids 24/7) bij alle grote kabelaars, de Telekids gemist app, het e-book platform Telekids Boeken, een online speelgoedwinkel (Telekids Toys), de Telekids tablet, een website, de Telekids Musical School en diverse evenementen. De Telekids programma’s zijn gericht op kinderen tussen 3 en 9 jaar en zijn Nederlands gesproken, educatief en geweldloos. Voorbeelden van vertrouwde Telekids programma’s zijn Bibaboerderij, Green-Kids, Chuggington, Keets Vlog, Mr. Bean, Draken: Beschermers van Berk, Totally Fit Kidz, Hallo K3, Brandweerman Sam, Ernst & Bobbie en Chloe’s Toverkast. Daarnaast worden er kinderfilms uitgezonden. De kinderzender is op schooldagen van 06.30 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 06.30 tot 17.00 uur te zien, op het kanaal van RTL 8.

Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën voor TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, printers, medische apparatuur, netwerksystemen, halfgeleiders en LED-oplossingen. Wij zijn toonaangevend in de wereld van het Internet of Things met het open platform SmartThings, ons uitgebreide portfolio slimme apparaten en proactieve industrie-overstijgende samenwerkingsverbanden. Met 319.000 medewerkers in 84 landen realiseren wij een jaaromzet van 196 miljard dollar. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal vind je op de Samsung Newsroom op www.samsung.com/nl/perspagina en onze blog www.samsung.com/nl/discover.

2016 is Jaar van het Boek. Want boeken geven plezier, ontspanning, nieuwe inzichten, schoonheid, troost en zo nu en dan een schaterlach. Er vinden dan ook heel veel activiteiten in Nederland plaats, zoals De Junior Schrijfwedstrijd. Bekijk de site www.2016jaarvanhetboek.nl/basisonderwijs voor alle informatie.

"Playing people are happy people."

Jumbo gelooft in het spel als bron van plezier, creativiteit, ontwikkeling en sociale interactie. Wij zijn ervan overtuigd dat de mogelijkheden om te spelen eindeloos zijn en dat er altijd behoefte blijft om samen te spelen; fysiek, virtueel en geïntegreerd. Wij willen een brede doelgroep van 0 tot 100 jaar zo vaak mogelijk uitnodigen om te spelen door innovatieve en betaalbare producten aan te bieden; op het juiste moment en op de juiste plaats. 

De Koninklijke Jumbo groep ontwikkelt, produceert en verkoopt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie. Jumbo heeft een zusterorganisatie Diset, die voornamelijk in Zuid Europa opereert met het hoofdkantoor in Barcelona. Jumbo en Diset vormen gezamenlijk een sterk Europees speelgoedbedrijf JumboDiset.

Duik in de grootste Oceaan van Nederland met 8 miljoen liter water en verschillende soorten haaien. Loop door de grootste overdekte Bush en waan je in het regenwoud. Een dagje Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem, is een volle dag genieten van de schoonheid van de natuur in 45 hectare dierenpark.

Droom jij ervan je eigen boek in handen te houden? BoekenGilde helpt je graag om deze droom waar te maken! Wij ondersteunen je in je schrijfproces, verzorgen het drukwerk van je boek én kunnen je helpen bij het uitgeven van je boek in eigen beheer. Ons doel: dat jij straks een boek hebt om trots op te zijn! Nieuwsgierig geworden? Bezoek onze website boekengilde.nl of volg ons op facebook.com/Boekengilde.

Meedoen aan de Junior Schrijfwedstrijd

Wil je meedoen? Leuk! De schrijfwedstrijd begint op maandag 1 februari, tijdens de Nationale Voorleesdagen, en eindigt op 18 maart 2016. In deze periode kun je het door jou gekozen verhaal downloaden en af schrijven.
Wil je graag met je hele klas meedoen? Vertel jouw juf of meester dan over deze schrijfwedstrijd, dan kan hij/zij jouw klas aanmelden. Er zijn superleuke prijzen te winnen, niet alleen voor de winnaars zelf, maar óók voor de klas en de school van de winnaars!
Vul hieronder je mailadres in om je aan te melden. Je ontvangt dan een mail zodat je de verhalen kunt downloaden.

Bedankt voor je aanmelding.
Je ontvangt een e-mail met meer informatie!

Er is iets fout gegaan, neem contact op met de klantenservice.